Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim düzeyinde güncellenen müfredattaki ders içeriklerinin daha ilgi çekici ve verimli hale getirilmesi amacıyla ses, video, animasyonla zenginleştirilmiş etkileşimli ders kitabı uygulamasını başlattı. Hazırlanan etkileşimli kitaplar,http://ogmmateryal.meb.gov.trinternet adresi üzerindenöğretmen ve öğrencilerin kullanımına açıldı.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, ortaöğretim düzeyinde güncellenen ve uygulanmaya başlanan müfredattaki ders içeriklerini, öğretmenlerin görüş ve önerileri doğrultusunda etkileşimli hale getirdi.
Öğretmen ve öğrenciler, hazırlanan etkileşimli ders kitaplarınahttp://ogmmateryal.meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. İnternet sitesinde ders kitap içerikleri, elektronik ortamda öğretmen ve öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceği bir yapıya kavuşturuldu.
İnternet olmayan ortamlardada kullanılabiliyor
Dersin işlenişinin daha ilgi çekici ve verimli hale getirildiği etkileşimli kitaplar; ses, video, animasyon, etkileşimli uygulama gibi çoklu ortam öğeleriyle zenginleştirildi. Etkileşimli kitaplar, interaktif bir öğrenme ortamı sunarken, öğrencileri çalışma sürecinin merkezine çekerek daha etkin ve verimli öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla tasarlandı.
Yıllık ders planlarıyla eş zamanlı olarak web sayfasında ünite bazlı yayınlanan etkileşimli kitaplar, site üzerinden görüntülenebiliyor.
Etkileşimli kitaplar ayrıca bilgisayar, tablet ve telefonlara indirilerek internet olmayan ortamlarda ve çevrim dışı etkileşimli tahtalarda da kullanılabiliyor. Öğretmen ve öğrenciler, etkileşimli kitaplara bilgisayar, cep telefonu ve etkileşimli tahtalar üzerinden erişebiliyor.
Soru havuzu da kullanımda
MEB’in yeni uygulamaya koyduğu etkileşimli ders kitaplarının yanında, güncellenen öğretim programlarının kazanımlarını destekleyici soru havuzuna da yer verildi. Zorluk derecelerine göre hazırlanan sorular ders, ünite, konu kazanımlarına göre katogorilere ayrıldı.
Bu yıl güncellenen ortaöğretim 9’uncu sınıflardaki dersleri kapsayan etkileşimli ders kitapları uygulaması, gelecek yıl diğer ortaöğretim kademesindeki sınıf düzeylerinde de kullanıma sunulacak.
Öte yandan güncellenen öğretim programları için hazırlanan ve 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren okutulmaya başlanan ders kitaplarına karekod uygulaması getirildi. Bu uygulama sayesinde öğretmen ve öğrenciler, ortaöğretim düzeyindeki ders kitaplarının üzerindeki karekodu okutarak Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalına internet üzerinden bağlanıp diğer içeriklere de ulaşabilir hale geldi.
Kaynak: AA
Leave a Reply
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.